Sugen på en ny BMW 6-serie Coupé? Då får du kvicka dig för modellen är nedlagd och har redan slutat säljas på vissa marknader.

Amerikanska Road & Track rapporterar att BMW stoppade produktionen av 6-serie Coupé redan i februari, dock utan att gå ut med information om det. Informationen bekräftas av en talesperson hos företaget. Kvar i produktion är dock de övriga karossvarianterna av 6-serie – Cabriolet och Gran Coupé.
Just 6-serie Gran Coupé står för över 50 procent av 6-series försäljning. Näst mest säljande är cabrioleten medan coupén ligger efter. Siffrorna för lillebrorsan 4-serie är snarlika där 4-serie Gran Coupé står för 54 procent av försäljningen.

6-serie Coupé har redan försvunnit från vissa marknader, exempelvis USA, men säljs ännu i bland annat Sverige och Tyskland. De lär försvinna även i dessa länder inom kort.

BMW 6-serie är i nuvarande utförande inne på sin andra generation och kom 2010 som årsmodell 2011. Det är med andra ord snart dags för pensionering. Om det blir någon tredje generation är osäkert, BMW har inte bekräftat någonting och ovan nämnda talesperson säger att det är oklart om modellen kommer tillbaka i coupéutförande. Det kan bli så att den så ofta omtalade nya 8-serien tar över efter 6-serien som i stället blir efterträdaren till 5-serie Gran Turismo. Vi har tidigare skådat något som tros vara just 6-serie GT.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer