BMW M6 Gran Coupé avtäckt i smyg

Under ett privat evenemang vid Nürburgring avtäcktes BMW M6 Gran Coupé för en liten skara människor. Dubbelturbo-V8 och 560 hästkrafter ger Gran Coupé duktigt mycket fart under hjulen.

BMW M6 Gran Coupé – värstingversionen av vanliga 6-serie Gran Coupé som kom för snart ett år sedan – ska inte visas upp offentligt förrän nästa månad, då på nätet. Världspremiär inför publik är det på Detroitsalongen i januari. Men redan nu kan vi till viss del njuta av godiset då BMW valde att visa upp kärran under ett privat evenemang vid Nürburgring i förrgår kväll. Bland de få som fanns på plats var ett par journalister, bland annat en från brittiska Car Magazine som samt någon som försåg kinesisk bilmedia med bilder. Dessa kan du se nedan.

BMW M6 får alltså nu fyra dörrar i stället för två. Det lär ha adderat några extra kilon till de 1 925 kilo som utgör tjänstevikten hos M6 Coupé. Skillnaden mellan en 640i Coupé och en 640i Gran Coupé är 90 kilo så räkna med någonting liknande för M6 i Coupé- respektive Gran Coupé-utförande. Drygt två ton i så fall.

Under huven sitter den omtalade V8-besten på 4,4 liter som med hjälp av dubbelturbo kommer upp i 560 hästkrafter och 680 newtonmeter. Dubbelkopplingslåda med sju växlar tar hand om motorkrafterna som matas till bakhjulen. 0-100 km/h lär gå på 4,4 eller 4,5 sekunder med tanke på att den lättare coupéversionen gör samma sprint på 4,2 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 km/h.
Bilen som visades under evenemanget hade keramiska bromsar, något som kostar mycket men ändå smakar gott (om man har nytta av det vill säga).

När försäljningen påbörjas sommaren 2013 kommer M6 Gran Coupé att kosta drygt 1,2 miljoner kronor. En riktpinne är en prislapp omkring cabrioletversionens.

Uppdatering 2012-11-09
Under dagen har det dykt upp fler bilder på BMW M6 Gran Coupé. Dessa ser du i bildgalleriet nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer