BMW satsar på kompetens inom battericeller

I och med BMW:s stundande satsning på elbilar och laddhybrider behöver de öka kännedomen i hur battericellerna fungerar och vilka tekniker som är bäst lämpade. Därför investerar de miljardbelopp i ett kompetenscenter i München.

BMW har som mål att år 2025 erbjuda marknaden 25 elektrifierade bilmodeller varav tolv av dessa ska vara rena elbilar. Av denna anledning vill man nu vässa sin kunskap inom batteriteknik och avser därför att de kommande fyra åren investera närmare två miljarder kronor i ett kompetenscentrum för battericeller i hemstaden München.

BMW anser sig redan besitta hög kompetens inom området i och med fyra framgångsrika år med framför allt modellerna i3 (elbil) och i8 (laddhybrid), men anser det vara viktigt att höja den än mer inför framtida modeller.

– Genom att framställa prototyper av battericeller kan vi analysera och förstå cellens värdeskapande processer. Med denna kompetensutveckling kan vi möjliggöra för potentiella leverantörer att producera celler enligt våra specifikationer, säger Oliver Zipse, BMW-styrelsemedlem med ansvar för företagets produktion, och fortsätter:

– Kunskapen vi får är väldigt viktig för oss, oavsett om vi producerar battericellerna själva eller inte.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer