De närmaste åren planerar BMW att lansera fler nischade modeller. Det anses nödvändigt som motoffensiv mot den vikande försäljningen. Närmast till hands ligger en helt ny variant av 3-serien.

BMW har fått mersmak för nischade modeller, det vill säga bilar för en smalare kundgrupp. X6 dömdes ut på förhand som en otidsenlig och onödig bil. Så må vara. Men det går inte att förneka det faktum att X6 har varit en stor försäljningsframgång för BMW, modellen såldes snabbt slut. Vi får se om PAS-modellen (Progressive Activity Sedan) som ska komma nästa år blir en lika omedelbar succé. BMW verkar i alla fall ha stora förväntningar. Nya uppgifter tyder nämligen på att BMW ska göra en storoffensiv på fler nischade modeller.

En anonym talesman för BMW säger till Automotive News att man utreder om det är möjligt att utvidga alla delar av modellprogrammet med nya varianter på basmodellerna. En ny version av 3-serien verkar ligga bäst till. En av anledningarna till det är att en ny variant skulle gör fabriken i München mer lönsam. Fabrikens dagskapacitet på 1 000 bilar används inte riktigt fullt ut på grund av minskad efterfrågan på 3-serie sedan och touring. En ny modellvariant skulle dock ge fabriken fullt upp, något man säger sig vara redo för. Fabrikschefen Manfred Erlacher säger till Automotive News att hans fabrik kan anpassas för en ny variant på 3-serien inom endast tre månader.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer