BMW söker kompensation hos Bosch för produktionsstopp

BMW:s produktionsstopp av flera populära bilmodeller drabbar företaget förmodligen hårdare än vad de först gav sken av. Nu söker de kompensation hos underleverantören Bosch.

I måndags berättade vi om hur BMW har tvingats till att helt och delvis stoppa produktionen av modellerna 1-, 2-, 3- och 4-serie i fabriker i Tyskland, Sydafrika och Kina. Anledningen sades bero på problem med leveranserna från en italiensk underleverantör.

BMW:s talesperson sa att produktionsstoppet än så länge är ekonomiskt hanterbart, men frågan är om det verkligen var en korrekt analys av situationen. Senare under måndagen berättade BMW:s inköpschef Marcus Duesmann att produktionsstoppet beror på utebliven leverans av en styrväxel som Bosch tillhandahåller, och att de nu söker kompensation hos företaget.

Bosch säger att de jobbar nära BMW för att minimera skadan av leveransproblemen som de säger beror på en flaskhals hos en italiensk underleverantör till dem som tillverkar höljen för elektroniska styrsystem. För att komma till rätta med problemet har Bosch skickat ner personal till den italienska underleverantören.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer