Nu har det hänt igen. En övervakningsfilm har fångat två biltjuvar när de på några minuter stjäl en BMW värd 700 000 konor genom att hålla upp en väska mot en vägg.

Vi har tidigare skrivit om biltjuvar som stjäl bilar med nyckellösa system genom att använda signalförstärkare. Nu har det hänt igen – den brittiska tidningen Daily Mail rapporterar om en händelse i Essex, England där en BMW X5 värd nästan 700 000 kronor stjäls på bara några minuter med hjälp av en signalförstärkare.

Filmen från bilägarnas övervakningskamera visar hur en person håller upp en väska mot husväggen, medan en annan person öppnar bilen och startar motorn. Sedan lämnar de platsen med bilen. De kan då fortsätta köra tills de stänger av tändningen, trots att signalen från nyckeln saknas.

Ray Anderson, en säkerhetsexpert som Daily Mail har pratat med, säger till tidningen att det är den fjärde stölden av den här typen han har sett de senaste fyra månaderna. Bara dagar innan den här händelsen stals en Mercedes på samma sätt – även den i Essex, England.

Ray Andersons tips är att förvara bilnycklarna i en metallåda, som blockerar signalen.

En talesperson från BMW sa till Daily Mail att det är svårt att avgöra hur bilen stals bara med hjälp av bilderna, och la till att ”stölder av den här typen verkar vara extremt ovanliga.”


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer