BMW presenterar en uppdaterad version av populära elbilen i3, nu får den större batteri och således längre räckvidd.

Efter två år på marknaden uppdaterar BMW sin lilla elbil i3, men utseendemässigt sker dock inga synliga förändringar. I stället handlar det om att i3 får längre räckvidd tack vare ett större batteri, nu på 33 kWh i stället för tidigare 22. Aningen mer än vi förväntade oss när det började ryktas om nytt batteri i januari.
Enligt BMW ska det nya batteriet möjliggöra en maximal räckvidd på cirka 30 mil enligt NEDC-körcykeln, jämfört med tidigare 19 mil. Men under normala körförhållanden med bland annat luftkonditionering eller värme igång ska räckvidden vara 20 mil.

BMW i3 facelift 2017

På grund av det större batteriet väger uppdaterade i3 aningen mer än nuvarande modell, 1 343 kg i stället för 1 270, eller 1 467 kg om den är utrustad med räckviddsförlängare. Elmotorn är densamma vilket betyder 170 hästar och 249 newtonmeter, 0-100 km/h avklaras på 7,3 sekunder.
Det större batteriet tar dock cirka en timme längre att ladda fullt än nuvarande. Räckviddsförlängaren i form av en tvåcylindrig 650-kubiksmotor har även fått 25 procent större bränsletank och ger nu 15 mil extra räckvidd.

BMW i3 facelift 2017

När den uppdaterade versionen av i3 kommer börja säljas är i nuläget oklart, men enligt BMW kommer i3 att säljas med både batteriet på 22- och 33 kWh. Svenska priser är dock inte fastställda ännu. Tittar vi på de tyska priserna verkar dock 33 kWh-versionen kosta drygt 10 000 kronor mer, så räkna med omkring 350 000 kronor för en i3 utan räckviddsförlängare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer