Som ett direkt svar på Mercedes hybridversion av S-klass visar BMW nu sin 7-serie med hybriddrift. Med en 4,4-liters V8 och en elmotor på 20 hästkrafter blir BMW:s första hybrid en mild sådan.

BMW fick troligen en hel del eld i baken när Mercedes visade sin S 400 BlueHYBRID i förra veckan. Men nu kommer bayrarnas svar på stuttgartarnas första personbil med hybriddrift. Även om det bara är ett koncept BMW tänker visa på Parissalongen så dröjer produktionsbilen inte länge. Än så länge är detaljerna om BMW 7-serie ActiveHybrid väldigt få. BMW har endast släppt ett par bilder tillsammans med några basala uppgifter om drivlinan.

Med all rätt beskriver BMW själva hybridsjuan som en mild hybrid. Den 4,4 liter stora dubbelturbo-V8:an på 407 hästkrafter och 600 Nm paras med en liten elmotor som tillför 20 hästkrafter och 210 Nm. Därtill har BMW finslipat på systemet för bromskraftsåtervinning. Den energi som samlas in lagras i en packe batterier av litiumjon-typ som är placerat i bagageutrymmet. BMW har inte släppt några prestandauppgifter för hybriden, men de förklarar stolt att bilen ska dra 15 procent mindre bränsle än vanliga 750i.

Enligt Autocar har insiderkällor bekräftat att samma hybridsystem ska ta plats i 7-seriens kommande syskon, den nya Rolls-Royce som än så länge kallas RR4. BMW visar konceptet av sin hybridsjua på Parissalongen i oktober, därefter får vi vänta ganska exakt ett år innan produktionen startar.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer