BMW X2 Electric fångad på bild

BMW satsar ytterligare på elektrifiering genom att göra lillsuven BMW X2 helt eldriven.

För bara några dagar sedan skrev vi om laddhybridversionen av BMW X2 som fångats på bild. Vid en första anblick ser bilen ovan att vara i princip likadan men den har några viktiga skillnader.
Bilen vår spionfotograf fångat bär en kaross hämtad från laddhybriden med bränslepåfyllning ovan vänster bakhjul och en laddlucka bakom vänster framhjul. I detta fall är det dock endast den främre luckan som används. Detta är den helt eldrivna versionen av BMW X2. Det som avslöjar den är dekalerna.

BMW X2 Electric

Foto: CarPix

Medan laddhybriden bär dekalerna ”Hybrid Test Vehicle” står det endast ”Electric Test Vehicle” på denna. Avgasutblåset är alltså lika fejk som de dekalerade dimljusen i fronten. BMW har sedan tidigare bekräftat att 1-serie kommer i en helt eldriven version, men har ännu inte sagt något om just X2. Egentligen är det dock inte så förvånande då 1-serie och X2 delar UKL-plattform. Den delar då även plattform med Mini och den helt eldrivna versionen Cooper SE är redan officiell.

Det betyder troligen att BMW X2 får liknande prestanda som denna. En elmotor på 184 hästkrafter och batteripaket med en kapacitet på 32,6 kWh. Mini Cooper SE ska ha en räckvidd på 27 mil men om BMW X2 kommer att klara lika långt är oklart då den är snäppet större. Tekniken är från början hämtad från BMW i3.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer