BMW X7:s prislapp blir betydligt lägre

Den München-baserade biltillverkaren har en hel del nya modeller på gång, bland annat i de högre prisklasserna. Men storsuven X7 blir inte så ruskigt dyr som det tidigare har spekulerats om.

I förra veckan skrev vi om BMW:s långt gångna planer på att göra lyxbilar i segmentet ovanför dagens 7-serie, men inte i klass med Rolls-Royce. Det är en eventuell 9-serie med prislapp från 1,4 miljoner kronor som förbereds.
Den X7-suv som ska toppa dagens X5 i både storlek och lyx kommer dock inte att bli så dyr som förhandsuppgifterna gett sken av. Det har pratats om en prislapp på från 1,5 miljoner kronor, något som BMW:s chef i Nordamerika, Ludwig Willisch, säger inte stämmer. Enligt honom handlar det snarare om ett instegspris på omkring 800 000 kronor för den fyrsitsiga lyxvarianten av X7. Den sjusitsiga varianten, som blir mer alldaglig i utförandet, kommer att kosta mindre än så.

Enligt BMW:s försäljningschef Ian Robertson kommer X7 och Rolls-Royce kommande suv inte att dela komponenter med varandra. Rollsen ska byggas på en spaceframe-konstruktion medan BMW-suven blir en monocoque-konstruktion.

BMW har ytterligare en X-modell på gång utöver X7, nämligen X2. Ian Robertson har bekräftat modellen för Automotive News, dock utan att nämna den vid beteckning. X2 blir en coupéliknande variant av X1, på samma sätt som X4 är en ”X3 Coupé” och X6 är en ”X5 Coupé”.
Modellen sägs vara väldigt viktig för framför allt den amerikanska marknaden där biltypen stadigt ökar i försäljning.

På bilden ovan ses BMW X6.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer