BMW, och många andra tillverkare, har allt som oftast låtit sina elektrifierade bilar få former som sticker ut i jämförelse med bensin- och dieseldrivna bilar.

När BMW i3 lanserades var det många som höjde på ögonbrynen, inte för att den har en elektrisk drivlina utan för att den ser ut som den gör. Även laddhybriden i8 fick en delvis okonventionell design. Och vi ska inte tala om BMW Vision iNext som visades upp förra månaden, den är minst sagt långt ifrån konventionell i formerna. Anledningen till detta är att bilarna ska sticka ut ur mängden, synas att detta inte är vanliga bilar med traditionella drivlinor med förbränningsmotorer.

Men i framtiden kommer BMW:s elektrifierade bilar att bli allt mer vanliga i utförandet. Det säger BMW-koncernens designchef Adrian van Hooydonk, till Autocar, som menar att ju mer vanligt det blir mer elmotorer desto vanligare kommer elbilarna att bli designmässigt.

Han poängterar dock att BMW:s i-bilar står för något annorlunda på fler sätt än bara drivlinorna, de ska vara inspirerande och innovativa, vilket tillåter formgivarna att söka andra vägar än de vanliga.

Snart kommer BMW:s första elbil med mer konventionell design. BMW iX3 (bilden ovan) är den elektriska varianten av X3 som vi såg som koncept på bilsalongen i Peking i våras.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer