Brabham klingar klassiskt och i maj gör märket comeback. I detta klipp visas den nya bilen BT62 – men hinner du ser den?


Den 2 maj presenteras en bil från Brabham – ett av de verkligt klassiska namnen när det kommer till motorsport. Grundaren Jack Brabham blev 1966 den första och hittills ende att vinna Formel 1-VM i en bil han själv konstruerat.
Brabham kom att tillverka en mängd bilar till olika klasser, främst formelbilar.

Under 1990-talet gick märket i graven för att återuppstå 2014, då med Jacks son David vid rodret och siktet är inställt på sportvagnsracing.

Brabham BT46B dammsugarbilen

Foto: Wikipedia/Typ932

Brabhams märkligaste bil, BT46B – ”fläktbilen”, vann Sveriges Grand Prix 1978 men förbjöds på det. Varvrekordet höll sig till 2009.

Den 2 maj ska man presentera BT62 men nu har man släppt en klipp på bilen. Det gäller dock att hänga med då den bara ses svischa förbi under ett test. Mer fylligt, i all fall ljudmässigt, är ett tidigare klipp där vi får höra motorn. Klippet ser (hör) du nedan.

Även om bilen sägs vara framtagen för tävlingsbruk så ryktas det om att man även kommer att presentera en gatlegal version.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer