De flesta exemplaren av däggdjuret homo sapiens nöjer sig med den effekt som Aston Martin DB11 erbjuder, men inte Brabus och Startech.

Aston Martins flaggskepp DB11 finns med V12-motor på 5,2 liter och 608 hästkrafter. Sedan i somras finns den även med en V8-maskin under huven, då handlar det om 4,0 liter och 510 hästkrafter. Den är ungefär en billig småbil billigare i inköp än V12-versionen.
V8:an i DB11 är Mercedes motor som finns i flera av märkets AMG-modeller. Med andra ord upplagd för Brabus att ge sig på en bil utanför Daimler-koncernen.

Brabus Startech Aston Martin DB11

Tyska trimfirman Brabus, experter på att ge Mercedes modeller väldigt många hästkrafter, och deras dotterbolag Startech har också gett sig på DB11:an med V8.
När Brabus satt tänderna i V8:an lämnar maskinen ifrån sig 610 hästkrafter och 800 newtonmeter. Siffrorna är inte bara högre än de i standardmotorn utan också mer än DB11:ans V12:a som alltså har 608 hästkrafter och 700 newtonmeter.

Brabus Startech Aston Martin DB11

Står det Brabus på en motor vet man två saker… att det är en Mercedes-motor i grunden och att den pumpar ur sig höga effektsiffror.

Brabus Startech har gett modellen namn SP610 och menar att den har blivit snabbare än båda DB11-varianterna. 0-100 km/h går på 3,8 sekunder och toppfarten ligger på 310 km/h. Det är en putsning av accelerationssiffran med 0,2 sekunder och toppfartssiffran med tio kilometer. V12:an rår inte på den accelerationsmässigt (3,9 sekunder) men däremot mätt i toppfart (322 km/h).

Brabus Startech Aston Martin DB11

Som vanligt när det handlar om Brabus prylar handlar det inte enbart om muskler. SP610 har också fått en rad unika detaljer för att skilja den från ”mängden”. Nya 21-tumsfälgar, komplett aeropaket, kolfiberdetaljer, tvåtonslack och diverse uppgraderingar för att höja lyxkänslan interiört.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer