Bruce Weiners mikrobilssamling säljs på auktion

Om du är på jakt efter en Messerschmitt Tiger, en Goggomobil Transporter eller en Isetta med 730 hästkrafter ska du skynda dig till USA. Snart auktioneras nämligen en unik mikrobilssamling ut.

Bruce Weiner Micro Car Museum i Madison, Georgia innehålla vara världens största samling av mikrobilar. Nu ska de säljas. RM Auctions kommer att hålla i auktionen som går av stapeln 15-16 februari.

Bruce Weiners samling innehåller omkring 200 bilar och alla kan mer eller mindre betecknas som unika klassiker. Där finns bland annat en Goggomobil Transporter, ett antal Voisin Biscooters och ett exemplar av den italienbyggda Messerchmitten Mivalino.

Ett av de mer extrema objekten kallas Isetta Whatta Drag och är en kraftigt ombyggd Isetta från 1959. Bilen byggdes 2005 och är en fullskalig kopia av Hot Wheels-modellen med samma namn. Det är som synes inte mycket kvar av Isettan men det finns destor mer av en dragracer. En Chevrolet-V8 på 502 kubik levererar 730 hästkrafter via en tvåväxlad automatlåda och hjulupphängningarna har plockats från en BMW M3.


 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer