Volkswagen tvingas till nedskärningar och kostnadseffektiviseringar efter den stora utsläpps- och förbrukningsskandalen, men det drabbar inte Bugatti och märkets nya supersportbil Chiron.

Dieselgate påverkar hela Volkswagen-koncernen som ska genomgå något av ett stålbad för att minska utgifterna. Företaget riskerar nämligen böter och skadestånd som kan uppgå till flera hundra miljarder kronor.
Spekulationerna har gått varma på sistone och ett par av frågorna har varit om Volkswagen har råd att behålla supersportbilstillverkaren Bugatti eller om uppföljaren till nedlagda Veyron, en bil som eventuellt får namnet Chiron, läggs på is.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept rear

Men Bugatti kommer att finnas kvar inom Volkswagen AG, och Veyron-uppföljaren blir av. Det bekräftade Bugattis marknads- och försäljningschef Stefan Brungs för Automotive News i samband med att företaget visade upp sina uppdaterade showrooms i Miami och på Manhattan.

Han säger att den nya supersportbilen kommer att presenteras inom kort, och att den redan har visats upp för utvalda kunder. Intresset för bilen i framför allt Nordamerika är tydligt fenomenalt stort.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept interior

Frågan är om Chiron kommer att bli en lönsam affär för Volkswagen. Förmodligen handlar det enbart om att synas och ta plats med en rejält nischad produkt i portföljen, oavsett kostnad, som kan smitta av sig på andra produkter från koncernen.
Nedlagda Veyron såldes för i genomsnitt motsvarande 21,6 miljoner kronor, och enligt analytiker var varje såld bil en förlustaffär på 43,1 miljoner kronor för Volkswagen.

Bilen vi ser på bilderna här spelkonsolsbilen Bugatti Vision Gran Turismo Concept som visades upp i Frankfurt tidigare i höstas. Det är med andra ord inte Chiron som visas.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer