Nog bygger Bugatti dyra bilar men nu slår de jackpott med La Voiture Noire. En bil som visats upp i Genève och som bara kommer att byggas i ett enda exemplar.

En hel del har presenterats under den pågående Genèvesalong, även världens dyraste bil. Bugatti La Voiture Noire ska bara byggas i ett enda exemplar och har en prislapp på 11 miljoner euro – över 116 miljoner kronor. Men sluta sträcka dig efter bankdosan – bilen är redan såld.

Bugatti La Voiture Noire

Foto: Bugatti

Bilen är en hyllning till Type 57 SC Atlantic som byggdes i hela fyra exemplar under 1930-talet men även till märket som sådant då det i år fyller 110 år.

La Voiture Noire har en unik kaross i blanksvart kolfiber men under det finns tekniken från modellen Chiron. Kraftmässigt handlar det om en V16-motor på åtta liter som ger 1 500 hästkrafter. I designen kan Chiron anas men här ses en annan front med andra strålkastare, en profil med mindre av den C-form som donatorn har samt ett nytt bakparti med hela sex avgasrör.

Bugatti La Voiture Noire

Foto: Bugatti

Så vem är då köparen av bilen, frågar du dig? Föga förvånande en ”Bugatti-entusiast” som man beskriver det. Det ryktas emellertid vara Ferdinand Piëch, Volkswagen-koncernens tidigare styrelseordförande och vd som bland annat låg bakom lyxbilarna Bugatti Veyron och Volkswagen Phaeton.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer