Bugatti är ett märke som i modern tid gjort sig känt för de extrema hyperbilarna Veyron och Chiron och de varianter som kommit ut av dem. De vill dock inte enbart göra hyperbilar, och överväger fyra olika sorters modeller som kan dyka upp i framtiden.

Säga vad man vill om Bugatti, men man kan inte beskylla dem för att sälja särskilt många bilar. Nu behöver de inte heller sälja särskilt många bilar heller, men det ska ändå snart bli ändring på det.

Enligt uppgifter från carscoops håller Bugatti-chefen Wolfgang Durheimer på att välja vilken av fyra olika modellförslag som ska bli verklighet i framtiden. Antingen blir konceptet Galibier verklighet, eller så kommer vi få se en SUV, en eldriven lyxbil eller en supersportbil som ska passa in under Chiron i sortimentet.

Konceptet Bugatti Galibier rapporterades tidigare vara nerlagt, men i en intervju med Drive sa Durheimer att hans hjärta fortfarande slår för modellen, och det är därför fortfarande högst möjligt att vi får se modellen någon gång i framtiden.

Oavsett vilket av alternativen som Bugatti slutligen landar på så ska vi inte förvänta oss någon svenssonbil direkt. Lyx och exklusivitet av rang är det som gäller hos Bugatti, och så kommer det fortsätta.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer