Det är drygt tio år sedan Bugatti visade en ny modell men nu är det äntligen dags igen, nästan. På Frankfurtsalongen ställer Bugatti ut konceptbilen Vision Gran Turismo som ger en fingervisning om hur Veyrons efterträdare Chiron blir.

Vi har redan sett några skisser på konceptbilen Bugatti Vision Gran Turismo men på den pågående Frankfurtsalongen står det faktiskt en bil i full skala. I samband med premiärvisningen har Bugatti dessutom släppt en hel drös nya bilder på konceptbilen som fungerar som en förhandstitt på Veyrons efterträdare Chiron som väntas begå premiär någon gång under 2017.

Även om Vision Gran Turismo har helt nya former så är Bugatti-arvet tydligt. Vi ser linjer från Veyron, men även inspiration från 1920- och 1930-talens legendariska Bugatti-racers. Bugatti Type 57 Tank vann 24-timmars på Le Mans 1937 och 1939 och pekas ut som den nya konceptbilens andliga anfader.

Om drivlinan i Vision Gran Turismo vet vi fortfarande nästan ingenting. Det blir en W16-motor i alla fall, vilken sägs vara en kraftigt uppdaterad variant av den som redan sitter i Veyron. Enligt obekräftade uppgifter kan effektuttaget hamna närmare 1 500 hästkrafter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer