Byton M-Byte redo för Europa

Den eldrivna Kina-suven från Byton har täckts av i Frankfurt och blir även en europeisk affär inom kort.

Viftade du bort Kina-suven Byton M-Byte som visades upp förra året? Det får du äta upp, nu står bilen nämligen på europeisk mark och kan reserveras av intressenter på kontinenten.

Det är under den pågående Frankfurtsalongen som M-Byte täcktes av. På nytt vill säga – så har tidigare skett i Las Vegas och Shanghai. Det vi nu ser är emellertid en produktionsklar version av bilen från märket som grundades för blott två år sedan.

Byton M-Byte Frankfurt 2019

Foto: Byton

M-Byte är en modern suv i premiumsegmentet och givetvis eldriven. Bilen kan fås med bak eller fyrhjulsdrift med effektuttag på 272 och 408 hästkrafter. 0-100 klaras av på 7,5 respektive 5,5 sekunder och topphastigheten är 190 km/h.

Batteripaketen är på 72 eller 95 kWh och ska ge en räckvidd på 43 till 55 mil enligt den gamla NEDC-körcykeln. Att ladda batterierna till 80 procent ska ta 35 minuter under gynnsamma förhållanden.

Byton M-Byte Frankfurt 2019

Foto: Byton

M-Byte mäter i millimeter 4 875 i längd, 2 195 i bredd, 1665 i höjd och 2 950 mellan hjulaxlarna. Den placerar sig suven mellan eldrivna konkurrenter som Audi e-tron och Jaguar I-Pace i storlek. Vad vi tycker om de bilarna får du veta genom att klicka på namnen och då komma direkt till våra provkörningar av dessa.

LÄS MER: MG åter till Europa – som eldriven suv

Det är ändå inte siffrorna ovan som skapat mest rubriker, inte heller den exteriöra designen. Det är inredningen med en dominerande 48-tumskärm som det pratats om. En skärm som sträcker sig längs hela kupéns bredd. Som om inte det var nog så finns det även en 7-tums skärm i rattens centrum och en på 8 tum mellan framstolarna.

Byton M-Byte Frankfurt 2019

Foto: Byton

Byton har naturligtvis full koll på läget och inredningen fick en egen premiär innan det att hela bilen täcktes av i Frankfurt.

De första bilarna når sina kunder i Kina i mitten av nästa år och europeiska spekulanter kan redan nu anmäla intresse. Själva försäljningen i Europa väntas dra igång i början av 2021.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer