Chevrolet Camaro i miniformat för 100 000 dollar

Hundra tusen dollar, över 960 000 svenska kronor, för en Chevrolet Camaro från 1968 kan låta som ett väl saftigt värde. Speciellt om du kan hålla bilen i din ena hand. Jo, vi pratar om en eftersökt leksaksbil.

Det är leksaksjägaren Joel Magee som har kommit över den udda bilen: en Chevrolet Camaro som ingår i Mattels tidiga Hot Wheels-serie vid namn Redline. Bilar som är tillverkade mellan 1968 och 1977 och som kännetecknas av en röda rand på bilens hjul.

LÄS MER: Allt om Chevrolet

Chevrolet Camaro är kanske den mest omtyckta modellen i serien och finns i en uppsjö av färger – men Joels är vit och därmed unik. Så unik att den enligt egen utsago är värd kring 100 000 dollar, över 960 000 kronor.

Hot Wheels Chevrolet Camaro

Foto: Joel Magee

Är du redan på väg upp på vinden för att leta bland dina gamla leksaksbilar? Förvänta dig inte att hitta en bil lik Joels. Modellen såldes aldrig vit, det rör sig om en prototyp som av någon anledning ska letat sig in i en förpackning, ut i handeln och sålts över disk för 59 cent.

LÄS MER: Camaro från 1981 till salu – 8,5 mil på mätaren

Den vita Camaron ingick i en större samling av bilar och Joel, som är välkänd i amerikansk media, hade ingen aning om Camarons värde eller historia utan fick hjälp av en expert på just Hot Wheels.

Chevrolet Camaro Hot Wheels

Foto: The Toy Scout

Bilen sägs vara den hittills enda av sitt slag men det är också känt att arbetare hos Mattel ibland tog hem gamla prototyper så vi skulle inte bli förvånade om det helt plötsligt dyker upp fler vita Hot Wheels-bilar.

Kan du inte få nog av Hot Wheels? Kolla in samlingen här som fick under klubban i somras.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer