Det är bråda dagar för GM och Chevrolet. Megakändisen Volt är i antågande och de första helfigursbilderna på den kunde vi visa i går. Nu visas Chevrolets senaste verk – det sjusitsiga crossoverkonceptet Orlando.

När Chevrolets nya sedanmodell Cruze avtäcktes för ett par veckor sedan var omdömena om dess utseende mycket positiva. Nu visas Chevrolet Orlando Concept – en crossover med plats för sju baserad på Cruze. Det blir allt tydligare att Chevrolet har valt en ny designinriktning med skarpa och muskulösa linjer. Kommande plug in-hybriden Volt ser ut att bli lyckad, mellanklassaren Cruze överraskade för ett par veckor sedan med en skarp kostym och senast i raden att demonstrera Chevrolets nya designspråk är Orlando Concept.

Chevrolet säger inte mycket om Orlando. Vi får inte veta mer än att den bygger på Cruze och att den drivs av GM:s nya 2,0-liters turbodiesel på 150 hästkrafter och 320 Nm. Sju personer ryms invändigt i tre stolsrader, varav de två bakre kan fällas ned och skapa en stor lastyta. Mycket tyder på att Orlando kommer att ta sig hela vägen till produktionsstadiet. Utvändigt såväl som invändigt ser bilen i stort sett produktionsklar ut och att Chevrolet dessutom avslöjar ett motoralternativ och vilken plattform den bygger på tyder på att Chevrolet har produktionsplaner för Orlando. I så fall skulle den bli något av ett lite mer amerikanskt och spännande syskon till nästa Opel Zafira.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer