General Motors har ännu inte fått ut plug in-hybriden Chevrolet Volt på marknaden men de har redan börjat blicka framåt. På bilsalongen i Peking ska Volt visas i familjevänligt MPV-format.

Som så många gånger tidigare har ett antal patentskisser läckt ut och den här gången visar de en hittills helt okänd bil. Fronten känns genast igen som en Chevrolet Volt – GM:s extremt omtalade och försenade plug in-hybrid. GM har ännu inte lyckats få ut Volt på marknaden men patentskisserna visar att det redan tänks framåt inom GM-organisationen. Brittiska Autocar uppger att de har talat med källor inom GM som bekräftar att bilderna visar en Chevrolet Volt i MPV-form och att bilen ska premiärvisas i Peking i slutet av veckan.

Drivlinan uppges vara helt och hållet samma system som sitter i Volt. GM kallar systemet Voltec och det utgörs av en förbränningsmotor på 1,4 liter som arbetar som räckviddsförlängare åt elmotorn som driver hjulen. GM har hela tiden varit öppna med att Voltec-systemet är designat för att enkelt kunna flyttas över till flera olika biltyper. Med tiden får vi troligtvis se ett antal olika bilmodeller med Voltec-systemet.

Bilsalongen i Peking öppnas för journalister 23 april och den 27 får allmänheten också komma in.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer