Intensiva rykten har gjort gällande att General Motors rätt trögsålda plug in-hybrid Chevrolet Volt är på väg att läggas ned. Nu gör nya uppgifter gällande att dess efterträdare blir en crossover – och lanseras 2022.

Det har den senaste tiden gått alltmer intensiva rykten om att amerikanska biljätten General Motors planerar banta sitt modellutbud. Efter det att europeiska förgreningen i Opel och Vauxhall avyttrats skulle även hela sex modellserier hos de amerikanska märkena försvinna.

En av de modeller som uppgetts ha legat i riskzonen är den alltmer trögsålda plug in-hybriden Chevrolet Volt, hos oss i Europa även känd just som Opel, med tillnamnet Ampera. Detta trots att en ny generation lanserades så nyss som förra året. Nu gör nya rapporter dock gällande att Volt får leva några år till, och ersätts av en crossovermodell under år 2022, även denna ska vara plug in-hybrid.

Övriga modeller som riskerar få stryka på foten inkluderar en rad USA-specifika modeller, så som Buick LaCrosse och Chevrolet Sonic. Även Cadillac XTS sägs ligga pyrt till när GM ska tänka om i produktportfolion.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer