Christian von Koenigseggs Regera

Nu har turen kommit till Christian von Koenigsegg som visar upp hur hans dröm-Regera ser ut. Tydlig anknytning till vårt avlånga land har den.

Under några veckors tid har Koenigsegg på sin Facebook-sida visat upp olika Regera-varianter baserade på de anställdas drömmar och önskemål, bland annat har vi sett Chrilles Regera och Lisa Johanssons dito. Nu är turen kommen till ”Mr. Koenigsegg himself”, det vill säga Christian von Koenigsegg, mannen bakom företaget och den som har sett till att Regera och deras alla andra modeller har blivit verklighet.

Koenigsegg Regera by Christian von Koenigsegg 03

När Christian von Koenigsegg fick forma sin Regera som han vill valde han att lyfta fram Sverige genom färgerna. Bilen är således blå och gul, eller i detta fall djupt blåskimrande kolfiber med inlägg av bladguld.
Till och med fälgkanterna och ekrarna har ett lager bladguld som applicerats innan sista lagret klarlack. Just detta finns som tillval till Regera även för de ”vanliga” kunderna.

Koenigsegg Regera by Christian von Koenigsegg 02

Interiört har Koenigsegg-bossen valt brunt läder av en alldeles viss anledning. Valet påminner honom nämligen om hans och hans frus, dåvarande flickvän, Mazda MX-5 av första generation som de hade 1992, två år innan han startade företaget som i dag är känt för att skapa konungarna bland supersportbilar.

Koenigsegg Regera by Christian von Koenigsegg

Koenigsegg Regera by Christian von Koenigsegg

Koenigsegg Regera by Christian von Koenigsegg


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer