Chrysler återkallar 840 000 bilar

Chryslerkoncernen låter meddela att de tvingas återkalla 840 000 bilar värdlen över. Orsakerna är flera, bland annat krockkuddar som utlöser på fel sida.

Amerikanska Chryslerkoncernen har meddelat att de tvingas återkalla nära 840 000 bilar världen över. Orsakerna är flera, och det är i praktiken flera olika återkallelser som arrangeras samtidigt.

Störst är problemen med en komponent i bilarnas nackstöd, som ska göra att nackstöden ska åka framåt i samband med en kollision. Den återkallelsen drabbar 490 000 fordon.

Näst störst, drabbande hela 282 000 bilar ut koncernens minibusserier, är ett fel på krockkuddarnas programvara. Mer specifikt kunde felprogrammeringen få sidokrockkuddarna på fel sida gentemot krocken att lösa ut i samband med kollision. Inga större personskador, men tre mindre incidenter har rapporterats in till följd av krockkuddsproblemet.

Utöver detta återkallas 69 000 transportbilar och pickuper med anledning av  en omprogrammering av den elekroniska stabilitetkontrollen. Huruvida det inkluderar att åtgärda liknande livsfarliga välttendenser vi upptäckte hos Jeep Grand Cherokee i älgtestet förra året, vet vi inte.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer