Chrysler Sebring har inte överösts av ros och för att bryta trenden och inleda en helt ny era har amerikanerna storslagna planer. De tänker helt enkelt börja om på ny kula med ett nytt modellnamn – Nassau. Inom två år är bilen tillgänglig.

Det är Detroit Free Press som kommer med uppgifterna om att Chrysler, i och med generationsskiftet om två år, tänker byta ut det invanda modellnamnet Sebring mot Nassau.
Uppgifterna låter inte alls otroliga med tanke på att namnet Nassau redan är registrerat och skyddat av Chrysler. Detta gjordes i samband med att man visade upp konceptbilen Nassau (bilden ovan) på Detroitsalongen för drygt tre år sedan.
Detroit Free Press har dessutom fått uppgifterna bekräftade från en rad olika personer som har anknytning till Chrysler, bland annat inom säljorganisationen. Dock väljer Chrysler själva att inte kommentera uppgifterna.

En av anledningarna till att de byter ut Sebring till förmån för Nassau är att Sebring har kritiserats hårt för sin billiga interiör och undermåliga kvalitet. Namnet Sebring förknippas helt enkelt för mycket med dessa negativa känslor och därmed skulle ett nytt namn på mellanklassedanen hjälpa till att vända det till något positivt.
Sergio Marchionne, vd för både Fiat och Chrysler, har dessutom uttalat sig om Sebrings kvalitetsintryck. Senast var på Detroitsalongen i januari där han helt enkelt sa att om man jämför Sebring med konkurrenterna så är den inte i närheten av var den borde vara.
Sebrings efterträdare Nassau avtäcks troligtvis nästa år medan försäljningen sätter igång 2012.

Läs mer

  Test och provkörningar


   Digital prenumeration
   Allt du vill veta om alla bilar
   – gratis första månaden
   Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

   Flest och mest omfattande tester av nya bilar

   Alla nummer av e-tidningen

   Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

   Avsluta prenumeration online när du vill

   Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

   Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
   Visa kommentarer