I går dök det upp en dunkel bild på kommande Citroën DS4. I dag har Citroën släppt fler och riktiga bilder på bilen som i själva verket är konceptbilen DS High Rider ämnad för Genèvesalongen nästa månad.

Fransmännen på Citroën har inte för avsikt att låta nya crossoverbilarna Mini Countryman och Nissan Juke härja fritt i klassen. De tänker ge sig in i matchen i form av kommande DS4 som vi redan fått ett litet smakprov på via en dystert mörk bild från i går. I dag får vi oss i stället en rejäl tugga som låter oss väl smaka på bilen, DS4, i helhet – dock som koncept.
Bilen på bilderna som släpptes nyligen visar DS High Rider som är namnet på konceptbilen som ska visas i Genève i mars. Vi kan alltså se den som en mer vild och salongsbetonad förhandstitt, med influenser av tidigare konceptet C-SportLounge, av kommande DS4 som tekniskt sett baseras på nya C4, ungefär på samma sätt som DS3 baseras på nya C3. DS4 är med sina 148 respektive 182 centimeter både högre och bredare än dagens C4. Den extra höjden tack vare crossoverstuket. På längden blir den dock aningen kortare än de 426 centimeter som dagens C4 mäter på från front till akter.
DS4 kommer att låna motorer från nästa generation C4 vilket förmodligen också innebär att en hybridlina i form av diesel i kombination med elmotor tar plats. Det skulle innebära en fyrhjulsdriven DS4 då dieselmotorn driver framhjulen och elmotorn driver bakhjulen.
Citroën DS4 lanseras troligtvis i början av 2011. Mot slutet av samma år kommer största DS-modellen, nämligen DS5 som baseras på C5.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer