Lilla tuffa Citroën DS3 har redan hunnit charma bilvärlden med sina fräcka former och färger och nu är charmtrollet på väg att förvandlas till ett rallyjärn. Bilder på prestandaversionen DS3-R har redan läckt ut på nätet.

Teknikens Världs David Lilja var häromdagen i ett soligt Paris för att stifta bekantskap med Citroëns nya premiumbil i den lilla storleksklassen. Mötet med DS3 blev angenämt och det starkaste motoralternativet med 150 hästkrafter bjöd på underhållande körning. Den motorn kan dock komma att kännas svag inom en snar framtid. Citroën har nämligen inte kunnat hålla riktigt tätt när det gäller den kommande värstingversionen DS3-R. Bilder och information har redan läckt ut.

Bilderna kommer från franska och spanska PSA-forum och uppges föreställa DS3 i ett prestandainriktat Racing-utförande. DS3 kommer inom kort att ta över efter C4 som Citroëns WRC-bil och DS3-R kan närmast beskrivas som en gatversion av rallybilen. De tekniska detaljerna om DS3-R är knapphändiga men det sägs att bilen ligger 15 millimeter närmare marken och vad vi kan se så sitter det nya fälgar under breddade skärmkanter. Motorn i DS3-R uppges vara samma 1,6-litersbensinare som i vanliga DS3 ger 150 hästkrafter. Här har dock effekten höjts till dryga 200 hästkrafter och det ryktas även om en differential för att den framhjulsdrivna bilen inte ska bli alltför svårtyglad. Det är oklart om Citroën planerar att premiärvisa DS3-R redan på Genèvesalongen nästa månad eller om det blir vid ett senare tillfälle, kanske i samband med avtäckningen av den nya WRC-bilen.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer