Gamla bilar och jubileumsmodeller är att vänta under 2019 när Citroën fyller 100 år. Men även två koncept.

Citroën fyller 100 år och det kommer att uppmärksammas under året på flera sätt. Firandet startar under Retromobile-salongen i Paris nästa månad då 30 klassiska fordon ska ställas ut i en monter på 1200 kvadratmeter.

Citroëns hyrbilstjänst Rent & Smile kommer under april månad även erbjuda klassiska bilmodeller och under ”Street Burst Day” i juni rullas 100 Citroën-bilar ut på Paris gator för att fira debuten av märkets första modell Type A. I juli anordnas en jätteträff där över 11 000 bilar kommer att närvara.

Citroën Origins logo

Det är bara dela av firandet som även kommer att blicka framåt med två nya koncept. Det första ska visas under vårens bilsalong i Genève och lyfta fram Citroëns tolkning av ”urban mobilitet”. Ett andra koncept ska debutera i Paris i maj och fokusera på ”ultra comfort”. Design och komfort har alltid varit märkets DNA och nu vill man föra detta vidare.

I och med firandet lanseras även jubileumsversioner av märkets olika modeller. I vanlig anda handlar det om unika färger, material och naturligtvis plaketter – se illustration ovan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer