På Parissalongen ska Citroën visa sig från sin starka sida. Dragplåstret blir den nya konceptbilen Hypnos, som med en BMW X6-lik konstruktion, ett nytt hybridsystem och en märklig inredning visar Citroëns framtid.

Härom veckan visade Peugeot de första bilderna på det nya koncept som ska locka folket till montern på den stundande bilsalongen i Paris. Nu visar systerföretaget Citroën sitt nya koncept som ska göra det samma för dem. Till skillnad från Peugeots koncept RC… kan Citroën Hypnos tyckas vara ganska slätstruket för att vara ett koncept, i alla fall på utsidan. På insidan är det desto mer extremt. Ord kan inte riktigt förklara hur inredningen ser ut, vi får helt enkelt hänvisa till den färgglada skissen.

De yttre formerna känns igen från nya C5, och för att vara ett koncept är de inte speciellt vilda. Vilken slutsats man ska dra av det är svårt att säga, kanske är Hypnos i själva verket en förhandstitt på en kommande produktionsmodell från Citroën. Hypnos beskrivs som en crossover med coupéformer, inte helt olik BMW X6 och Infinitis FX-modeller. I likhet med den stora merparten av alla koncept nu för tiden är så klart även Hypnos av det hybriddrivna slaget. Detaljerna är få men Citroën menar att hybridsystemet består av en motor på 200 hästkrafter och en elmotor av okänd storlek och kraft. Bränsleförbrukningen anges till 0,45 liter per mil och koldioxidutsläppen stannar på 120 gram per kilometer.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer