Om du har koll på modevärlden hajade du säkert till när du läste rubriken. Citroën har nämligen slagit sina påsar ihop med modedesigner Ines De La Fressange för att skapa två tuffa konceptversioner av lilla DS3.

På DS World med start i dag visar Citroën upp två konceptversioner av DS3 som har tagits fram tillsammans med modedesignern Ines De La Fressange, tidigare modell hos modehuset Chanel.

Citroën DS3 Ines De La Fressange Paris är den plåttakstäckta versionen. Satinmatt blå karosskulör med svart tak. Citroën DS3 Cabrio Ines De La Fressange Paris är versionen med blå tygsufflett till tak. Karossen är lackerad i svart.
Båda rullar på 17-tumshjul med likadana fälgar, där endast färgerna skiljer dem åt. Längs bakrutans nederkant har båda versionerna en ”Aéropostale”-dekal i de franska färgerna rött, vitt och blått. Aéropostale var ett franskt postflygbolag som verkade fram till 1933.
Gemensamt för de båda modellversionerna är röda ytterbackspeglar och extraordinär interiör i blått, rött och svart med små dekaler som visar att Ines De La Fressange har haft ett finger med i spelet vid skapandet.

De båda konceptbilarna kommer även att visas i Citroëns DS-monter på Parissalongen nästa månad. Någon försäljning nämner fransmännen inte något om, men vi kan vänta oss att både DS3 och DS3 Cabrio Ines De La Fressange Paris kommer i begränsade upplagor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer