Coolaste bilen i Svenska Rallyt – igen!

Svenska Rallyt 2014 drog i dag igång med en kort superspecial på knappt ett par kilometer. Tuffa rallybilar i all ära, men är det en bil som får en att höja extra på ögonbrynen är det Snowareg.

I morgon går den riktiga starten i Svenska Rallyt. De värmländska skogarna (och norska) kommer att brumma och surra från alla rallybilar som ska ta sig fram mellan snövallarna.

På plats i år igen finns en bil, utom tävlan förstås, som inte bryr sig om varken snövallar eller andra hinder. Vi talar förstås om Volkswagen Sveriges specialbygge Snowareg.
Snowareg är en fullsmetad Touareg försedd med fyra små larvfötter från amerikanska Mattracks. Inga billiga doningar men minst sagt lika spektakulära som när vi visade bilen för er 2012.

Under huven sitter V8 TDI-motorn på 340 hästkrafter och 800 newtonmeter, så frågan är vad som stoppar kärran som byggts om hos Volkswagen i Södertälje.
Vill du se Snowareg live är det bara att bege sig till Värmland, har du tur kommer detta svensktyska monster framplogandes genom skogen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer