Cyan Racing kör Lotus i Swedish GT med en prins, en världsmästare och en skandinavisk mästare bakom ratten

Nu börjar det hända grejer sedan Lotus ingår i Geely-koncernen som nyligen formade en ny motorsportavdelning. Prins Carl Philip, Thed Björk och Richard Göransson ska nämligen köra i Swedish GT i år – i en Lotus Evora.

I höstas förvärvade Geely, som sedan 2010 äger Volvo, majoriteten av aktierna i brittiska sportbilstillverkaren Lotus. Sedan dess har spekulationerna varit vilda. Kommer vi att få se en Volvo med Lotus-gener? Kommer vi att få se en Lotus inbäddad med Volvos säkerhetstänk?
Ännu är vi inte där, men en första effekt av affären är nu officiell.

I dag meddelar nybildade Geely Group Motorsport att de och samarbetspartnern Cyan Racing tillsammans bildar Lotus Cyan Racing som ska ställa upp i årets säsong av Swedish GT.
Det är ingen dålig föraruppsättning de lyckats få ihop i prins Carl Philip, regerande WTCC-mästaren Thed Björk och femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson. Prinsen kommer att agera huvudförare i stallet medan de båda övriga till och från under säsongen dyker upp som teamkamrater till honom.

Lotus Cyan Racing Lotus Evora GT4

Bilen de ska tävla i är en Lotus Evora GT4, 1 200 kilo bil med lättviktschassi och kaross i kompositmaterial och kolfiber. Den är utrustad med en icke överladdad V6-motor på 3,5 liter som via en sexväxlad sekventiell låda ger bakhjulen 360 hästkrafter och 445 newtonmeter att leka med.

– Jag är väldigt glad att fortsätta tävla i Swedish GT med Cyan Racing, särskilt i den här nya och spännande formen med en Lotus-racerbil och med två väldigt erfarna och starka lagkamrater. Mitt mål är att utmana om GTB-klassens titel och jag är övertygad om att vi har vad som krävs för att uppnå det, säger prins Carl Philip.

Swedish GT 2018
04-05/5 Knutstorp
16-17/6 Anderstorp
07-08/7 Falkenberg
18-19/8 Karlskoga
21-22/9 Mantorp Park


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer