Inga nya bilar men Dacia levererar nyheter i Paris trots det. Två nya motoralternativ och Apple Carplay kommer att finnas som tillval för Duster inom kort.

Dacia har ingen ny bil eller facelift att presentera vid årets salong i den franska huvudstaden. I stället meddelar de att Dacia Duster, som hade premiär vid Frankfurtsalongen förra året, kommer att utrustas med en ny motor.

Dacia Duster 2018

Närmare bestämt är det en ny 1,3-liters bensinmotor som redan används i modeller från Renault, Nissan och Mercedes. Och den kommer att, precis som andra Dacia-modeller, att ha ett partikelfilter.
Den svagare av de två kommer att producera 130 hästkrafter och 240 newtonmeter medan det starkare alternativet ligger på 150 hästar och 250 newtonmeter.

Redan inom de närmaste veckorna kommer motorn att monteras i nya Duster-bilar som är framhjulsdrivna, utan att specificera till vilken marknad denna prognos avser. De som däremot har fyrhjulsdrift kommer att få vänta på den nya motorn fram till mitten av nästa år.

Dacia Duster TCe 125 4x2 provkörning

De meddelar även att Dacias infotainmentsystem, MediaNav Evolution, kommer att uppgraderas mot slutet av året. Den kommer nu att bli kompatibel med Apple Carplay, Andriod Auto, Waze, Spotify med mera, samtidigt som gränssnittet ska bli raskare.
Enligt Dacia kommer dessa uppdateringar inte att påverka priset.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer