Dacia Duster – nu i Black Shadow-utförande

Du som suktar efter Dacia Duster bör ge dig till tåls till november, för då kommer Duster Black Shadow med tuffa detaljer och med en högre grad av utrustningsnivå.

Dagens Duster är inne på sitt sjunde levnadsår och Dacia passar nu på att kräma det sista ur modellen innan det är dags för pension. Därför lanseras nu Duster Black Shadow som en efterträdare till Duster Adventure.
I Black Shadow-utförande är Duster tuffare än normalt tack vare blanksvart grill och lika blanksvarta backspegelhus. Även fälgarna samt B- och C-stolparna har blivit svarta samtidigt som bakrutorna svarttonats. Runt dimljusen har grå plast tagit plats och avgasröret har kromats.

Dacia skriver att Duster Black Shadow gör sig bra även på stadens gator tack vare att ratten i modellversionen är läderklädd och för att instrumentpanelen är utförd i högblank svart.

I standardutrustningen ingår eluppvärmda säten, Media Nav Evolution-infotainmentsystem med tillhörande sjutumsskärm och digitalradio, farthållare, hastighetsbegränsare och parkeringssensorer bak.

Två olika motoralternativ finns att välja mellan till Duster Black Shadow; en TCe-bensinare med 125 hästkrafter och en dCi-diesel med 109 hästkrafter. Båda går att få antingen med framhjuls- eller fyrhjulsdrift.

Dacia Duster Black Shadow finns tillgänglig från och med november och kostar då från 137 900 kronor. För den summan får man en 125-hästars bensinare som driver med enbart framhjulen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer