I annonssamarbete med YOKOHAMA

Efter vårt boende är bilen den största investeringen för de flesta av oss. Ändå är det väldigt många som inte känner till eller bryr sig om vilken typ av däck deras näst största utgift rullar på.

Bilens prestanda och beteende, liksom din egen, familjens och andras säkerhet, är helt beroende av fyra handflatestora kontaktytor. Om inte dessa är av det ”rätta virket” hjälper det föga om man kör omkring i världens bästa, säkraste, dyraste och finaste bil – det är däckens kontakt med vägbanan som är avgörande för att bilen stannar kvar på vägen, att den svänger när den ska svänga och stannar när den ska stanna.

Yokohamas däck för lite större, starkare och snabbare bilar heter Advan Sport V105 och är företagets nya flaggskepp. Advan Sport V105 är ett premiumdäck för premiumbilar och är godkänt för originalmontering på bland andra Mercedes-Benz SL, SLK, CLS och C-Class, Porsche Panamera och Audi RS6/RS7.

Tack vare Yokohamas senaste avancerad teknik erbjuder Advan Sport V105 en perfekt balans mellan sport och komfort, inklusive mycket god ljudkomfort, samtidigt som det har lågt rullmotstånd och ger utmärkt väggrepp både på torrt och vått underlag.

En av många bidragande orsaker till däckets fina prestanda är att Yokohamas tekniker använt apelsinolja när de utvecklat däckets gummiblandning. Detta (liksom mycket annat) har Advan Sport V105 gemensamt med BluEarth AE-01, som är Yokohamas nya lättrullande däck för små och mellanstora bilar.

Apelsinoljan är en naturprodukt som utvinns ur apelsinskal och denna miljöpositiva teknik har patenterats av Yokohama. Apelsinoljans molekyler har mycket gemensamt med molekylerna i naturgummi och smälter därför väl ihop med de övriga ingredienserna i gummiblandningen. Apelsinoljans främsta bidrag i blandningen är att däcket blir mjukare utan att slitstyrkan försämras, och tack vare att det är mjukare ökar däckets kontaktyta med vägbanan – vilket i sin tur ökar väggreppet både på torrt och blött underlag.

Advan Neova AD08 är Yokohamas nya däck för mycket sportiga bilar och det trivs lika bra på vägen som på tävlingsbanan. Däcket har utvecklats för att vara det snabbaste gatdäcket i världen och ger ett fantastiskt grepp i både vått och torrt, samtidigt som det har mycket god hållbarhet.

Advan Neova AD08 klarar den svåra konsten att kombinera det bästa från två världar. Däcket växlar obesvärat från vägen till tävlingsbanan och åter – och det med bravur!

Bland däcket finesser märks stålförstärkningar i däcksidorna, vilket bidrar till de extremt precisa köregenskaperna – däcket har utvecklats i ”skarpt läge på tävlingsbanor runt om i världen. Världsmästerskapet för ”standardbilar”, WTCC (FIA World Touring Car Championship), är bara ett av flera stora mästerskap som körs på Yokohama-däck – även i vårt egna STCC kör alla bilarna på Yokohama.

Såväl Advan Neova som Advan Sport har alltså utvecklats PÅ tävlingsbanan FÖR tävlingsbanan.

Visa kommentarer