Dagens udda: Mitsubishi iMiev till Pikes Peak

Lilla elbilen Mitsubishi iMiev är kanske inte den första bil du tänker på i tävlingssammanhang. Men faktum är att man nu ska köra en sådan i backtävlingen Pikes Peak. Och det blir ett riktigt monster.

Det är ett minst sagt rejält bodykit Mitsubishi har försett den lilla högbyggda elbilen iMiev med, att döma av de officiella skisser som kommit ut. Förlängd hjulbas, breddad spårvidd och luftintag/-utblås stora som ett mindre svenskt landskap.

Mitsubishi har valt att inte släppa några ytterligare detaljer om bilen, förutom skisserna, men man hävdar att bilens drivlina ska vara baserad på samma elbilsteknik som produktionsmodellen av iMiev. Men om exteriören är extremt förändrad, lär vi nog anta att även det som finns under skalet är allt annat än standardkomponenter. Räckvidden, som ju ofta är ett problem med elbilar, lär i alla fall behöva vara 2,5 mil – ty det är nämligen så lång som Pikes Peak är.

Den ensitsiga bilen kommer att köras av Hiroshi Masouka, som bland annat vunnit Dakar-rallyt 2002 och 2003 i Mitsubishi Pajero. Upp till bevis blir det 8 juli i år, då Pikes Peak går av stapeln.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer