100225-Dags för plan B

Dags för plan B

Nu struntar vi i Tunisien och vänder tillbaka mot Europa, men bara för en kort omväg.

Konflikten mellan Schweiz, Libyen och resterande värld verkar inte vilja lösa sig inom en tillräckligt snar framtid. För varje dag som vi stannar kvar i Tunisien och hoppas på att gränsen ska öppnas försvinner det dagar från andra änden av vår planering. Vi har därför bestämt oss för att helt enkelt strunta i Libyen.

På torsdag kväll kör vi återigen ombord på en färja som ska ta oss över Medelhavet, denna gång till Palermo på Sicilien. Därifrån kör vi 70 mil till staden Brindisi på Italiens östkust. Där väntar ännu en färja som tar oss till Grekland. Vår, något optimistiska, tidsplan säger att vi bör hinna med färjan Italien – Grekland på fredag kväll. Då är vi i Grekland tidigt lördag morgon och kan avverka mil efter mil genom Turkiet, Syrien och slutligen Jordanien. Där blir det ännu en färjeöverfart innan vi slutligen kommer in på vår ursprungliga rutt i Egypten. Det känns skönt att äntligen få röra på sig.De senaste dagarna har varit mer eller mindre frustrerade eftersom vi inte kommer någonstans. Nu känns det däremot lite konstigt att vända norrut igen, men indirekt kommer vi närmare målet.

Som det ser ut nu ligger vi cirka 10 dagar efter vår ursprungliga tidsplan, men den är väl tilltagen och det finns fortfarande utrymme för stillastående dagar. Dessa hoppas vi dock kunna undvika fram till dess att vi åtminstone är i Etiopien.

De senaste dagarna har annars mest bestått av rast och vila. I takt med snökaos-rapporterna från Sverige har vi försökt acklimatisera oss till solen. Frukost har intagits utomhus och det har trots allt blivit några minuter i stolstolen. I brist på annat har utrustningen packats om och organiserats. Hiluxen har fått tonade rutor för att hålla värmen ute. Land Cruisern har efter sitt senaste haveri spenderat ytterligare några dagar på verkstaden. Den nya motorn har monterats ur och ersatts av den gamla som dock ännu en gång fått nytt topplock. Nu är bilen sedan några dagar tillbaka utskriven från sjukstugan och fungerar än så länge enligt belåtenhet, något som vi innerligt hoppas att den kan fortsätta med.  I övrigt har vi inte gjort många knop. En och annan tur har hunnits med genom turistkvarteren, stött på några svenska charterresenärer. Det har däremot inte blivit något bad än så länge. Vi avvaktar och hoppas på varmare vatten längre söderut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!