Daniel Roos en av flera nya förare i STCC-finalen

Kommande helg avgörs STCC på Mantorp Park. Thed Björk är redan klar segrare men det kan bli intressant på andra plan. Flera förare gör nämligen STCC-debut i finalen, en av dem är Daniel Roos.

Daniel Roos tar över Saaben hos Picko Troberg som tidigare under säsong rattats av Alexander Graff. Det var först tänkt att Björn Wirdheim skulle köra denna bil men det samarbetet sprack redan innan det börjat.

Alexander Graff har haft en strulig säsong som inleddes med en dyrbar krasch. Han har dock fått upp farten allt eftersom men det finns inte pengar till att köra SM-finalen. För Daniel Roos blir det en helg utöver det vanliga. Förutom att han är inblandad i medaljstriden i V8 Thunder Cars (han ligger femma totalt), kör han även i Swedish GT.

Utöver Daniel Roos och Philip Forsman gör även Andreas Wernersson STCC-debut. Wernersson har varit outstanding i årets JTCC och har redan säkrat den titeln. Nu provar han på STCC som är ett mål för kommande säsong. Wernersson har vunnit JTCC två år i rad och har inte så mycket mer att bevisa där.

Visa kommentarer
NUVARANDE Daniel Roos en av flera nya förare i STCC-finalen
NÄSTA Philip Forsman till WestCoast Racing i STCC-finalen