Coronakrisen kan ställa till det för många bilägare vars nybilsgaranti är på väg att löpa ut. Därför går nu flera märken ut med att de förlänger sina garantiprogram, men än så länge långt ifrån alla.

Aston Martin var snabba med att meddela att de förlänger garantin för alla bilar vars nybilsgaranti löper ut under den rådande coronakrisen. Den som har en nybilsgaranti som löper ut från och med 14 mars kommer att få den förlängd till 30 juni. Sedan dess har Hyundai och Kia gjort samma sak. De sydkoreanska märkena förlänger garantin för bilar som löpte ut i mars till 30 juni.

Nu meddelar Volkswagen-gruppen att även de förlänger nybilsgarantin med tre månader. Förlängningen, som gäller alla bilar från alla märken inom gruppen, gäller en nybilsgaranti eller utökad garanti har gått ut eller löper ut mellan 1 mars och 31 maj. Om man har en Volkswagen med en nybilsgaranti som löper ut 15 maj förlängs den alltså till 15 augusti.

Garantiförlängningarna motiveras med att många kunder har haft svårt att uppsöka verkstäder för garantiärenden sedan coronapandemins utbrott. Hyundai-Kia och Volkswagen är först ut av de stora biltillverkarna att bekräfta förlängningar över hela världen. För vissa märken gäller olika villkor på olika marknader. BMW i Storbritannien har till exempel meddelat en liknande förlängning, Volvo Indien likaså. Volvo Sverige meddelar att man i dagsläget inte har några planer på att förlänga garantier på den svenska marknaden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer