Den amerikanske biljägaren Tom Cotter var nära att ge upp biljakten i Michigan men så dök denna bilskatt upp. "A smorgasbord of Swedish classics" kallas avsnittet och är högintressant ur svensk synvinkel!


Jo, vi vet. Trenden med ladugårdsfynd, eller barnfinds om man så vill, må ha lagt sig men vi tycker ändå att det är spännande att se vad som kan dölja sig där ute i lador, garage och trädgårdar.

För amerikanska försäkringsföretaget Hagertys räkning åker Tom Cotter omkring i USA ock letar bilgömmor. Oftast handlar det av förklarliga skäl om jänkarbilar men i detta avsnitt snubblar han över en svensk bilskatt i Michigan som måste vara unik på andra sidan Atlanten.

Såväl inom- som utomhus finns en mängd för oss bekanta bilmodeller och nog får man säga att Tom Cotters guidning för det mesta träffar rätt när det kommer till fakta. Visst kan vi redan det mesta men det är ändå intressant att höra vilken hållning andra har till svenska bilar. Tom väljer dock att inte fördjupa sig i ”square Volvos”.

På bilden ovan syns en Volvo PV 544 i förgrunden. En bil som faktiskt är körbar och som ruvar på en märklig detalj…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer