Kristoffersson Motorsport, KMS, tog för en vecka sedan över ansvaret för Carrera Cup och nu går drevet för fullt i jakten på förare. Hittills leder GT Cup med 15 förare mot Carrera Cups 0.

KMS tog över efter Flash Engineering som blev av med uppdraget trots att de har kontrakt. Flash Engineering har kopplat in sina advokater i ärendet och samtidigt startat upp en egen serie för enbart Porsche GT3-bilar, GT Cup. Denna ska köras tillsammans med TTA – Elitserien i Racing.

I går hade KMS ett informationsmöte med Carrera Cup-förarna och där framkom bland annat att de förare som tävlar i hela mästerskapet – som går tillsammans med STCC – bjuds på startavgiften på 60 000 kronor.

Utökad körtid, egen depågata och gridshow är andra morötter som ska locka förare. Samtidigt har GT Cup startat upp sin hemsida och bjudit in förare förare till GT Cup och redan första dagen anmälde sig 15 förare. 

I dagsläget har Carrera Cup inte en enda förare anmäld men som sagt så hölls informationsmötet så sent som i går och först då fick förarna klart för sig vilken valsituation de står inför.

Till förra årets Carrera Cup anmälde sig 24 förare men det var långt ifrån alla som körde hela mästerskapet. Flera av dessa har dessutom försvunnit till andra mästerskap i år.

Det är med andra ord inte så många förare att slåss om för de två mästerskapen och för att ytterligare späda på läget så kommer SSK att köra GT3 Cup Challenge.

Det är med andra ord ganska förvirrat i lägren och vi kommer nog inte att ha facit i hand förrän i maj då mästerskapsserierna drar igång.

Anmälda till GT Cup – TTA

3# David V Schinkel Team Tidö

4# TBA* Team Tidö

5# Peter Granstrand PFI Racing

7# TBA* Westlife Racing

12# Roar Lindland Flash Engineering

14# Matte Karlsson Flash Engineering

21# Arne Jörgensen TBA*
22# TBA* Westlfe Racing

25# Lars Gustafsson LG Racing

27# Johan Löfqvist Löfqvist Engineering

31# Micael Ljungström Team Ferrita Racing

47# Peter Jervemyr TBA*

61# Sveinung Tinnes Mork Timo Maskin

90# Erik Jonsson Jonsson Engineering

95# Patrik Skoog PFI Racing
* = Avslöjas av teamen själva inom kort


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer