Det brinner hos Nevs i Trollhättan

En brand pågår just nu hos elbilstillverkaren Nevs i den gamla Saab-fabriken i Trollhättan. Räddningstjänsten är på plats.

Vid 09.40-tiden i dag fick SOS Alarm in ett larm om att det brinner hos Nevs i den gamla Saab-fabriken i Trollhättan. Räddningstjänsten var snabbt på plats och meddelade vid tiotiden att det brinner i en provcell vid den tekniska avdelningen.

Enligt Göteborgs-Posten som har varit i kontakt med räddningstjänsten ska det vara en kortslutning vid test av ett batteri som orsakade branden.

Uppdatering
Branden är nu släckt och ingen person kom till skada.

– Det har blivit en kortslutning vilket gjorde att det blev så pass varmt att det började brinna. Men det här rummet där branden startade är väl anpassat för ändamålet. Det förvaras batterier och syror i lokalerna, men vår styrka från Trollhättan kunde gå in och släcka branden utan några större problem utan att den spred sig, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund, till Göteborgs-Posten.

Tidigare i år har det brunnit två gånger hos Volvo i Göteborg, senast för knappt en månad sedan i ett batterilaboratorium.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer