Din gamla Honda Accord kan bli en Lamborghini Aventador

Suktar du efter en Lamborghini Aventador samtidigt som plånboken gapar tom? Lugn, det finns en lösning på problemet och det involverar en gammal Honda Accord.

På Indiens västkust, närmare bestämt i 18-miljonersstaden Bombay, finns en bilbyggarfirma vid namn Executive Modcar Trendz som modifierar och bygger om bilar. Deras senaste alster är en fyrdörrars Honda Accord av USA-modell från början av 2010-talet som har förvandlats till en Lamborghini Aventador, åtminstone är tanken att den ska se ut som en Avantador.

Honda Accord-baserad Lamborghini Aventador

Proportioner och vinklar är på det stora hela helt galna, men det finns detaljer som ganska lika eller till och med mer eller mindre identiska. Det höga taket gör att Aventadors slankhet inte finns där, och den kombikupésluttande bakdelen har en väldigt märklig vinkel.

Honda Accord-baserad Lamborghini Aventador

Backspeglarna är lika originalets men felaktigt monterade på saxdörrarna som å andra sidan är imponerande (åtminstone på stillbild). Karossfärgen är en annan detalj som firman ser ut att ha fått till ganska bra (ska efterlikna Lamborghinis kulör Arancio Argos).

Honda Accord-baserad Lamborghini Aventador

Av det lilla vi kan se av interiören verkar det som att Executive Modcar Trendz även lagt tid där. Det ser inte ut som i Aventador men ventilationsblåset på vänster sida liknar det italienska utblåset, så även resten av det som är synligt av instrumentbrädan. Det ser i alla fall inte ut som på USA-Accorden för tio år sedan.

Honda Accord-baserad Lamborghini Aventador

Vad som verkligen saknas är Aventadors 6,5 liter stora V12-maskin på 700 hästkrafter. I stället handlar det om Hondas raka fyra eller V6:a som fanns i Accord för snart tio år sedan. Inte fy skam det heller när man glider omkring på Bombays trafiktäta gator.

Honda Accord USA 2011

Så här såg bilen ut innan den förvandlades. USA-varianten av Honda Accord från 2011.

Honda verkar, vid sidan om Pontiac Fiero, vara ett poppis bilmärke att göra replikor av snabba bilar av. Vi minns ju denna Accord förvandlad till en kärleksfull Bugatti Veyron och denna Bugatti Veyron som i grunden är en Honda Civic.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer