Dodge verkar vara måna om att kunderna inte betalar för mycket för muskelvidundret Challenger SRT Demon. Därför prioriterar de att leverera bilar till handlare som håller sig till den rekommenderade prisbilden.

Var kan du få en ny bil med 852 hästkrafter som gör 0-97 km/h på 2,3 sekunder för strax under 850 000 kronor? Inte på många ställen, förmodligen bara hos Dodge som sedan i våras erbjuder sina kunder Challenger SRT Hellcats överman Challenger SRT Demon. Ett monster inte bara effektmässigt och prestandamässigt. Den har till och med dragracing-däck för gatan, vilket den som produktionsbil är ensam i världen om att ha.

Trots det förhållandevis låga priset är inte Dodge sugna på att låta den säljas för större summor. En kanske något udda strategi i en bilvärld där pengar nästan är allt.
Dodge premierar de handlare som säljer Demon för det rekommenderade priset eller lägre genom att leverera bilar till dem. Handlare som lägger en summa ovanpå det rekommenderade priset får inga bilar levererade till sig. Men för att få bilar levererade till sig räcker det inte med att handlaren lägger sig på rätt prisnivå, denna måste också ha sålt minst en Challenger SRT Hellcat eller Charger SRT Hellcat det senaste året.

Dodge Challenger SRT Demon 2018

För de knappa 850 000 kronorna ingår även en förarutbildning för prestandabilar under en dag. Men det finns tillval som kostar – exempelvis kostar passagerarstol, baksäte och bagagerumsmatta en dollar styck. Jo, du läste rätt. En dollar! Till och med Demon Crate-paketet med prylar värda 54 000 kronor kostar en dollar. I paketet ingår bland annat smala dragracing-hjul fram, kontrollmodul för drivlinan, vassare luftfilter och en hel del annat. Men så finns det också tillval som kostar lite mer, till exempel ett kraftfull ljudpaket från Harman Kardon som går loss på drygt 8 700 kronor.

3 300 exemplar av Dodge Challenger SRT Demon ska byggas det närmaste året, därefter stoppas produktionen. 300 av bilarna är ämnade för den kanadensiska marknaden, övriga går till USA-kunder. Övriga världen får inte ta del av Dodges demonbil.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer