EU har infört tullavgifter på amerikanska varor. Det har fått USA:s president Donald Trump att gå i taket. Han varnar nu för att USA kan komma att införa 20-procentiga tullar på bilar som importeras till USA från EU.

Den 1 juni i år införde USA tullar på stål- och aluminiumprodukter som importeras från Europa. EU rasade över införandet och som ett rakt svar på USA:s nya importtullar införde EU vid midnatt den 22 juni 25-procentiga importtullar på ett flertal varor som importeras från USA.

EU:s nya tullar har fått USA:s president Donald Trump att se rött. För bara några timmar sedan skrev han på Twitter att om inte EU tar bort de nya importtullarna på varor från USA så kommer USA att kontra med 20-procentiga importtullar på alla Europa-byggda bilar som fraktas till USA.

Trump har tidigare varnat för tullavgifter på bilar som importeras till USA. Han vill nämligen se att bilar som körs på amerikanska vägar ska vara byggda i USA för att främja arbetsmarknaden.

I veckan invigde Volvo sin nya fabrik, placerad i USA för att bygga för den amerikanska marknaden – och övriga marknader, bland annat Europa.

Donald Trump Twitter 22 juni 2018


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer