Full fart i Formel E men något elektriskt finns inte i bilhallen hos DS förrän 2019. Sex år senare ska hela utbudet  vara elektrifierat.

DS ansluter till de biltillverkare som bestämt ett år för elektrifiering av sin bilflora. I dag saknar tillverkaren, som ingår i PSA-koncernen, eldrift i sortimentet vilket kan tyckas märkligt då man är en av pionjärerna inom Formel E – den helt elektriska motorsportserien.

Första modell ut med eldrift blir, som vi tidigare berättat, D7 Crossback. Den 300 hästkrafter starka hybridversionen E-tense 4×4 börjar levereras hösten 2019 och inom ett par veckor ska DS presentera sin först helt eldrivna modell – en bil som senare ska visas uppunder höstens bilsalong i Paris. Till 2025 ska DS bara leverera bilar med eldrift – alltså helt eldrivna bilar och hybrider.

DS Virgin Racing Formel E

Foto: DS Virgin Racing

– Våran ambition är tydlig: Vi ska vara bland de marknadsledande när det kommer till eldrivna fordon, säger märkets vd Yves Bonnefont.

PSA-koncernens vd Carlos Tavares har dock inte varit lika övertygad om skiftet till eldrift. I intervjuer har han varit oroad över den snabba utvecklingen som gör att man kan missa bitar som senare kan slå tillbaka, inte bara på fordonsindustrin utan hela samhället.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer