Teslas kommande pickup Cybertruck, som presenterades i fjol, visades upp med stålgrå kaross. Men du kan välja vilken färg du vill, om du söker dig någon annanstans.

Pickupen Cybertruck, som det är sagt ska börja levereras under 2021, har en minst sagt annorlunda kaross gjord av en hård stållegering som enligt Tesla ska kunna stå emot både deformeringar och repor. Rutorna ska också vara oförstörbara, även om det inte såg ut så vid Elon Musks demonstration av dem.

Sedan presentationen har människor runt om i världen, nästan samtliga utan att ens ha sett bilen i verkligheten, förhandsbokat över 600 000 exemplar. Många av dessa har funderat på karossfärgen, går det att få Cybertruck i en annan färg än den nakna, stålgrå kulör som stållegeringen utgör?

SE MER: Tesla Cybertruck i verkligheten

Svaret är ja, enligt Elon Musk som har svarat på frågan på Twitter. Musk skriver ”Du kommer att kunna foliera den i vilken färg eller vilket mönster som helst.”

Elon Musk Twitter april 2020

Det betyder att du måste beställa Cybertruck i stålgrått, och att du därefter kan besöka en firma som folierar bilar. Elon Musk syftar sannolikt inte på att Tesla kommer att erbjuda foliering som ett alternativ.

Tesla Cybertruck i rosa

Är detta din kulör på Cybertruck? Då måste du få bilen folierad.

Detta får oss att tänka på ett berömt citat som Henry Ford en gång påstås ha bjudit på: ”Du kan välja vilken färg du vill, bara du väljer svart.”
Då handlade det om Ford Model T (T-Ford) och året var 1909.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer