Mercedes-Maybach S-klass är på väg att få ett mindre syskon, baserad på nyligen presenterade E-klass. Samtidigt får Kina en egen förlängd E-klass. Här är första bilderna.

Det är via bloggen Carnewschina, som bevakar just den kinesiska bilmarknaden, som de första spionbilderna på nya småsyskonet (om man nu kan säga så om en förlängd E-klass) i Mercedes-Maybach-familjen har dykt upp. Bilderna visar en lätt maskerad E-klass, med omkring 20 centimeters förlängt axelavstånd. De extra centimetrarna har kommit baksätet tillgodo, vilket syns på den förlängda dörren och den maskerade c-stolpen, som antyder att Mercedes-Maybach E-klass får samma typ av stängd tredje sidoruta som storasyskonet S-klass.

mercedes-e-maybach-1

Framför Mercedes-Maybach E-klass på bilderna syns en annan förlängd E-klass. Denna är E-klass L, som blir en Kina-specifik modell med (bara) 14 centimeter längre axelavstånd. Denna ska produceras av Daimlers kinesiska joint-venture Beijing-Benz, och förväntas presenteras på bilsalongen i Peking nästa månad.

Mercedes-Maybach E-klass kommer tillverkas i Tyskland, och presenteras förmodligen på bilsalongen i Paris i höst.

mercedes-e-maybach-2


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer