Edward Sandström har haft en ganska motig säsong i Carrera Cup men vid deltävlingarna i norska Våler lossnade det rejält med två segrar. Den regerande mästaren dominerade tävlingen och var i andra heatet över tre sekunder framför Jocke Mangs över mållinjen.

Topp fem i söndagens tävling var en exakt kopia från lördagens resultat. Edward etta, Mangs tvåa, Christer ”Cralle” Lindholm trea, Stefan Söderberg fyra och Martin Öhlin femma.
– Jag är mer än nöjd, vi har utökat ledningen i mästerskapet inför finalen på Mantorp. Jag körde lite avvaktande, men jag hade inga problem att hålla Lindholm bakom mig, sa serieledande Mangs.
 
Söderberg å andra sidan var inte nöjd. Trots en snygg uppkörning i söndagens tävling har han tappat 14 poäng på Mangs i mästerskapet efter den här helgen.
– Jag är riktigt besviken! Starten var inte bra. Men det är bara att bita ihop och komma igen på Mantorp om två veckor. Jag har absolut inte gett upp, sa Söderberg.
 
Mangs leder mästerskapet med 36 poäng framför Söderberg inför finalen på Mantorp där det finns 50 poäng kvar att köra om.
 
Prins Carl Philip svarade för en riktigt stark uppkörning. På lördagen blev han påkörd efter bara ett varv och tvingades bryta. Men från 22:a plats i startuppställningen lyckades han köra upp sig till tolfte plats vid söndagens tävling.

– Det är det roligaste jag gjort någonsin, jag är mycket nöjd, sa en lycklig Prins Carl Philip efter tävlingen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer